Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@00:15:18 GMT

سجاد صفارهرندی: «زندگی پس از زندگی» یک رخداد تمدنی است

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۳۵۵۴

سجاد صفارهرندی: «زندگی پس از زندگی» یک رخداد تمدنی است

در «زندگی پس از زندگی» ما با مشاهدات آدم‌های معمولی سر و کار داریم که فی‌الجمله از صداقت آنان اطمینان حاصل شده است اما مگر قرار است بر سر جزء به جزء این مشاهدات و تجربیات قسم حضرت عباس بخوریم؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه «زندگی پس از زندگی» با اجرای عباس موزون ویژه برنامه افطار شبکه 4 سیما است که هر روز به مدت یک ساعت در لحظات ملکوتی نزدیک به افطار پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه‌گران در این ویژه‌برنامه به بیان تجربیات خودشان از لحظاتی که در شرایط مرگ کلینیکی و یا خروج موقت روح از جسم قرار گرفته‌اند، می‌پردازند.

پخش این تجربیات منحصر به فرد که توجه طیف وسیعی از مخاطبان را برانگیخته است، به ایجاد بحث‌های دامنه‌داری در بین صاحب‌نظران منجر شده است که غالباً از منظری فلسفی ـ الهیاتی به ماجرا ورود کرده و به بحث درباره روایی یا ناروا بودنِ نشر این قبیل تجربیات پرداخته‌اند.

«زندگی پس از زندگی» باعث احیای باور به غیب می‌شودمحسن پرویز: «زندگی پس از زندگی» حاصل توهمات تجربه‌گران نیستماجرای قطع پخش برنامه "زندگی پس از زندگی" چه بود؟

سجاد صفارهرندی، رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری، در شمار این چهره‌هاست که با انتشار پستی در صفحه شخصی‌اش به ارایه نکاتی در خصوص برنامه "زندگی پس از زندگی" پرداخته است.

صفارهرندی در این یادداشت کوتاه آورده است:

طی دوسال که برنامه زندگی پس از زندگی در ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش شده است فکر می‌کنم درمجموع کمتر از انگشتان دو دست قسمت‌هایی از آن را دیده‌ام. معتقدم تولید این برنامه و خصوصا اقبال گسترده‌ای که از سوی مخاطبان به آن صورت گرفت را فراتر از یک رخداد رسانه‌ای می‌توان رخدادی تمدنی تلقی کرد.

مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی از تسخیر و تصرف جسم فراورده‌های تمدنی موجود و دمیدن روح و معنای دیانت در آنها می‌گذرد. این تصرف نه یکباره و نه با فرمول و روش‌های از قبل طراحی و تدوین شده که به تدریج از خلال عمل خلاقانه انسان‌های مومن و آزمون و خطاهای آن‌ها حاصل می‌شود. پس امر تمدنی نه با کمال و تمامیت که با افق گشایی و در مسیر بودن قابل شناسایی است.

اگر چنین باشد به باور من تا آن‌جا که به حوزه رسانه و هنرهای تصویری باز می‌گردد،"زندگی پس از زندگی" را می‌بایست درکنار روایت فتح آوینی، دیدبان و مهاجر حاتمی‌کیا، تولد یک پروانه راعی، خیلی دور خیلی نزدیک میرکریمی، مختارنامه میرباقری و نمایش تلفیقی شب آفتابی بهزادپور، در زمره‌ی جدی‌ترین و موفق‌ترین تلاش‌ها برای تصرف در جوهره هنر رسانه‌ی مدرن و استخدام آن به منظور تحقق غایات و احوالات دینی به شمار آورد.

دوستان منتقد برنامه می‌گویند این روایت‌ها از کدام آزمون اعتبارسنجی در شده است که رخصت طرح در رسانه را می یابد؟ مبنای حجیّت این مشاهدات و رویاها چیست؟

حدس می‌زنم علی القاعده برنامه چارچوب‌هایی برای حصول اطمینان عرفی و عقلایی از صداقت و وثاقت راویان داشته باشد اما اگر پرسش ناظر جایگاه معرفتی این چنین تجاربی است از اساس نادرست و بی‌نسبت با اصل ماجراست.

دوستان فاضل ما چنان در اوراق درس و مدرسه عمیق شده‌اند که در فضای رسانه نیز دغدغه‌های فیلسوفانه و معرفت شناختی خود را پی می‌گیرند.

در "زندگی پس از زندگی" ما با مشاهدات آدم‌های معمولی سر و کار داریم که فی‌الجمله از صداقت آنان اطمینان حاصل شده است اما مگر قرار است این مشاهدات مبنای شناخت علمی شما از زندگی پس از مرگ باشد؟ گیرم به جای آدم‌های معمولی با مشاهدات و مکاشفات ملاحسینقلی همدانی و آسیدعلی آقای قاضی طرف بودید مگر آن مکاشفات در ترازوی سنجش معرفت‌شناسانه جز برای مکاشفه کننده اعتبار و حجیتی دارد؟ مگر قرار است بر سر جزء به جزء این مشاهدات و تجربیات قسم حضرت عباس بخوریم؟

کار رسانه را با کار علم خلط نکنیم.

احتمالا دغدغه دوستان این است که نکند تجربه‌گرانی هم پیدا شوند که در مشاهدات خود فلان شخصیت نامطلوب مذهبی یا سیاسی را در مقام شفیع و وکیل ببیند و آن وقت واویلا! حال آن‌که نه مشاهده اهل بیت و شهید سلیمانی و غیره در چنین تجربیاتی می‌تواند حجت حقانیت آن بزرگواران باشد و نه دیدن کسان دیگر چنین مویدی بر مسالک و مذاهب می‌گردد. اگر کسی دنبال اثبات حقانیت و حجتیت از این مسیر باشد آدرس را غلط آمده است.

آنچه اینجا موضوعیت دارد نوعی تذکر، از خلال خلق تجربه‌ای معنوی، برای مخاطب امروزین رسانه است.

مخاطبی که امواج پردامنه عرفی شدن و الحاد و کثرت اشتغالات عالم تعیّن و کثرات اتصال او را با ساحت متعالی هستی شدیدا ضیق کرده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه چهار شبکه چهار زندگی پس از زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۳۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش تیم‌های بالا و پایین جدول برای صعود و بقا


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، هفته سی ام لیک یک فوتبال امروز با هشت دیدار در شهر‌های مختلف برگزار می‌شود.  

رقابت‌های هفته سی ام لیگ دسته اول فوتبال کشور در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در حالی چهارشنبه و پنجشنبه برگزار می‌شود که کمیته داوران اسامی داوران هر یک از دیدار‌ها را به شرح زیر مشخص کرد:

چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت:

آریو اسلامشهر- دریا کاسپین بابل
داور: حسین زمانی کمک ها: مرتضی سلمان نژاد، محمد حمیدی و میثم صفاری ناظر: مهدی الوندی

مس سونگون ورزقان-سایپا تهران
داور:محمدرضا مهرگان کمک ها: مهدی نگرانی، آرش امینی و عبدالحسین یاسان ناظر: تورج عیوض محمدی

مس شهر بابک-مس کرمان
داور: احسان اکبری کمک ها: محمدصالح عرب آبادی، وحید هیلرودی احمد مرشدی ناظر: مهدی موسی پور

شهر راز شیراز-فجر سپاسی شیراز
داور: امیر عرب براقی کمک ها: قهرمان نجفی، رشید پردل و ابراهیم موسوی ناظر: ایرج نظری

چادرملو اردکان-خوشه طلایی ساوه
داور: روح الله شریفی کمک ها: رضا حیدری، سجاد ایران پور و مجتبی شجاعی ناظر: بهرام کیایی

خیبر خرم آباد-شهرداری آستارا
داور: مرتضی منصوریان کمک ها: علی اکبر نوری، یعقوب سخندان و امیر شریفی ناظر: البرز حاجی پور

نفت مسجد سلیمان-داماشیان گیلان
داور: یاسر همرنگ کمک ها: محمد عطایی، وحید سیفی و مهدی انصارنژاد ناظر: فرزاد بهرامی

پارس جنوبی جم-نفت و گاز گچساران
داور: رضوان سرشار کمک ها:مرتضی یوسف شهریاری، مازیار معتمدنیا و سعید کیانی ناظر: قاسم واحدی

پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت:

آبی پوشان جنوب-شاهین بندر عامری
داور: شاهین یزدانی کمک ها: محمد هاشمی نسب، سیروس افروزه پور و سجاد یاری ناظر: جمشید دانشمهر

در جدول خیبر خرم آباد با ۶۴، چادرملو اردکان با ۶۰ و فجرسپاسی با ۵۸ امتیاز در رده‌های اول تا سوم قرار دارند.  

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی «عکس؛ رسانه عصر حاضر» برگزار شد
  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • سولماز و احسان ماه عسل چرا از هم جدا شدند؟
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • تلاش تیم‌های بالا و پایین جدول برای صعود و بقا
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود